HTML

Valencia

Erasmus Valenciában. Megpróbáltatásaink és élményeink.

Friss topikok

  • Anna_s212a: jó szaga lehet a falnak... blöeee (2011.02.24. 09:27) Pipi-can
  • Anna_s212a: szegény laptop... :)) (2011.02.24. 09:26) Caballa
  • toswuj: Írhatnál többet, majd egy hónapja nem tudom mivan veled... :( (2011.02.18. 02:33) Ééés újra itt vagyunk...
  • viktorbrain: Először is Csillu Gratu a blogodhoz :) Jó helyre kerültél, nincs tél - bár igy télisport sem - van... (2011.02.05. 12:06) Környék
  • toswuj: szia Csilla! Tz vagyok :P most már követni foglak :) Érezd jól magad! És vigyázz mert megyünk! :) (2011.01.25. 10:37) Cihelődünk

Linkblog

Ééés újra itt vagyunk...

2011.02.16. 15:57 ferenczycs

 

Egy hónapja indultunk el Leával, és mostanra már kezdünk megszokni. Az albérletünk szerintünk nagyon szép, és az itteni viszonyokhoz képest az alsó-közép kategóriába tartozik. Ez azt jelenti, hogy 175 euró plusz rezsi / fő / hó. A kollégium 600 euró / fő / hó, és gyakorlatilag egy szoba egy zuhanyzóval és WC-vel. Ezen kívül van benne egy csap és egy főzőlap „konyhaként”.

Ezzel szemben a mi nappalink elég nagy, mint a képen látható.

(A függönyt csak a kép kedvéért húztam félre, egyébként le van engedve, hogy ne nézegessenek a túlsó szomszédok, bár amúgy is van jobb dolguk is.)

A képen látható nagy asztalnál tanulunk is, mert a szobák elég kicsik, az enyémben pl. csak egy ágy van és egy szekrény. De fény szempontjából is az a legjobb szoba, szóval nem gond. :)

 

A kollégiummal szemben nálunk van kád is a fürdőszobában. Mi több, errefelé az a divat, hogy kettő fürdő is van egy lakásban. Így tulajdonképpen Leával osztozunk egyen.

Yanának külön „lakrésze van” egy saját fürdővel, szobával és előtérrel. Yana egyébként eredetileg bolgár, de már 6 éve Angliában él, ide pedig augusztusban érkezett, ezért nagy segítség mind az angoltanulásban, mind a beilleszkedésben. Nagyon aranyos, barátságos, és mivel eredetileg bolgár, ezért nem olyan beképzelt, mint általában az angolok. :)

 

 

Megkezdődött az iskola, egyelőre szokjuk a spanyol akcentust. A tanárok aranyosnak tűnnek, bár egyelőre a bukási arányokkal ijesztgetnek minket, de azért majd mi megmutatjuk nekik.

Múlt héten elkezdtünk egy két hetes intenzív spanyol kurzust, ami napi 3 óra, és minden hétköznap van, így elég elfoglaltak vagyunk most.

 

Emellett főzünk, mosunk, takarítunk, sütünk.

Most meg leckét kell írnunk, mert 5-től spanyol, szóval hasta luego! :D

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valencianos.blog.hu/api/trackback/id/tr562665615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toswuj 2011.02.18. 02:33:55

Írhatnál többet, majd egy hónapja nem tudom mivan veled... :(
süti beállítások módosítása